Word lid!
Nieuws
21
maart

Buizerd uit doelnet bevrijd

Buizerd uit doelnet bevrijd

Vanavond kregen we een telefoontje van Gerard Bleijinga met de mededeling dat er een roofvogel in een net hangt op het voetbalveld van SSS´68.

To the resque. Samen met Wouter erheen. Achter in het trainingsveld hangt een buizerd in het doelnet. Het dier lijkt al een tijdje in de touwen te hangen. Echt overal zit wel een stuk net. Totaal vastgewurmd. Gelukkig mag het net stukgeknipt worden en rent 1 van de voetbalboys naar de dichtstbijzijnde huizen om een schaar te lenen.

Terwijl de training wordt vervolgt lukt het om de buizerd te bevrijden. Toch lijkt het niet goed en vang het dier opnieuw door een handdoek over zíjn kop te gooien. Op die manier blijft hij rustig zitten en kan ‘m oppakken. Respect voor zijn scherpe klauwen dus de poten tussen mijn vingers geklemd. Wouter belt Frieda van de plaatselijke vogelopvang en mag gebracht worden ondanks dat ze geen dienst heeft. Top. Met de buizerd onder de arm op de fiets door het dorp. Fijn dat mensen me inlichten in dit soort noodgevallen en een dier in nood kan helpen. Geweldig bedankt! 

Meino Zondervan

Share Button
Verslagen / Vogelopvang 0 Reacties

Gerelateerde berichten

Reacties

Reageer