Word lid!
Nieuws
5
april

Vogelwacht presenteert gratis filmavond: Grutto!

Vogelwacht presenteert gratis filmavond: Grutto!

Vogelwacht Marssum presenteert donderdag 20 april de bioscoopfilm Grutto! Toegang is gratis voor (gezins)leden van onze wacht en bent u nog niet lid word het dan deze avond voor slechts 5 euro per jaar. Deze film wordt aangeboden ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan.

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van Rubens Smit (bekend van WAD en de Nieuwe Wildernis). De crew volgt de grutto op zijn reis van Senegal via Portugal naar Nederland en Estland. En overal moeten mensen en vogels vechten om te overleven. Grutto! is de nieuwste productie van Ruben Smit Productions, werd in 2020 en 2021 opgenomen en ging vorig jaar in première in de bioscopen.

Ruben Smit: “De grutto is de ideale verhalenverteller van hoe de natuur ervoor staat in ons agrarische land en hoe onze nationale natuur verbonden is met die van elders in de wereld”

De vogel des Vaderlands

De grutto is de vogel des Vaderlands, een oer-Hollandse weidevogel die symbool staat voor een landbouwsysteem met hoge biodiversiteit. De aantallen grutto’s maar vooral ook het landbouwsysteem veranderden de laatste jaren in rap tempo. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is de populatie grutto’s met bijna 70% afgenomen. Nederland is voor de broedvogelpopulatie van de grutto’s zeer belangrijk; het overgrote deel broedt in Nederland.

Share Button
Algemeen / Bestuur 0 Reacties

Gerelateerde berichten

Reacties

Reageer