Word lid!
Nieuws
18
maart

Eerste oeverzwaluw gezien tijdens groot onderhoud

Eerste oeverzwaluw gezien tijdens groot onderhoud

Tijdens de grote schoonmaakdag op zaterdag 18 maart van de oeverzwaluwwand en het omliggende gebied liet zich, hoe mooi, de eerste oeverzwaluw zien. Een verkenner die met voorsprong de reis uit Afrika had afgelegd cirkelde boven de wand toen er weer een grote groep vrijwilligers druk doende was met de laatste voorbereidingen. Ook een vrouwtje blauwe kiekendief was al druk aan het jagen in de weilanden achter de grote vaart en de scholekster nam alweer plaats op de vleermuizenkastpaal om de boel nauwlettend in de gaten te houden.

Veel riet op de eilandjes helaas. Met de nieuwe bosmaaier is alles voor de wand weer kort gemaaid, maar de diepe wortels zijn op de eilandjes zo talrijk dat er geen eiland meer overblijft als we gaan spitten. In oktober waren alle 100 gaten al uitgeboord en van nieuw leemzand voorzien.

Naast het onderhoud aan de eilandjes zijn er ook weer veel struiken, vaste planten en bloembollen gepland. Nog altijd gebruiken niet alle bezoekers de schelpenpaden, wat we wel aanraden om de verstoring tot een minimum te beperken. Ook zijn er extra bordjes geplaats om aan te geven dat dit gebied NIET voor honden toegankelijk is. Dit stond ook al aangegeven maar wekelijks worden er honden gezien, aangelijnd of los. De eendenkorven zijn ook vervangen, na 2-3 jaar waren deze niet meer te gebruiken. Op de bestaande wilgentakken die mooi zijn blijven doorgroeien in het water zijn weer 3 mooie nestgelegenheden voor de wilde eend geïnstalleerd.

Share Button
Bestuur / Verslagen 0 Reacties

Gerelateerde berichten

Reacties

Reageer