Word lid!
Nieuws
20
maart

Nieuwe eendenkorven geplaatst bij zwaluwwand

Nieuwe eendenkorven geplaatst bij zwaluwwand

Met een weekje uitstel vanwege de slechte weersomstandigheden, konden we zaterdag 20 maart tussen de buien door bezig met het eerste onderhoud van de broedeilandjes en het plaatsen van 3 nieuwe eendenkorven. Het nu nog kaal ogende broedreservaat is vorig jaar ingezaaid met kruidenrijke bloemen en het schelpenpad naar de vogelkijkthut is voorzien van een rij struiken om zo min mogelijk verstoring te veroorzaken tijdens het broedseizoen. Nog even wachten en dan zal de klei plaats maken voor een groene oase. 

Helaas kwamen we al een aantal grote hopen hondenpoep tegen en sporen van een crossmotor. Binnenkort worden er nog borden geplaats in het gebied, met uitleg dat dit geen hondenuitlaatplaats betreft maar een vogelbroedterrein.

Twee eendenkorven zijn via de Fryske feriening fan koerflechters (http://de-strampel.frl/) besteld. Een belletje naar voorzitter Durk Wynia uit Beetgum leerde ons dat er bijna geen korven meer geleverd konden worden. Alle in de winter gemaakte korven waren reeds verkocht aan Welkoop of particulier. Maar gelukkig wilde Durk als goede buur voor vogelwacht Marsum een uitzondering maken en dook meteen zijn schuur in, met als resultaat 2 fonkelnieuwe gevlochten korven! Dank daar voor Durk. De derde korf werd gratis beschikbaar gesteld door Oege Dijkstra uit Leeuwarden, ook dat werd zeer gewaardeerd. 

Share Button
Bestuur / Verslagen 0 Reacties

Gerelateerde berichten

Reacties

Reageer