Word lid!
Nieuws
26
september

Een opgeruimd vogelhokje staat netjes!

Een opgeruimd vogelhokje staat netjes!

Op de laatste zaterdag van september sluiten wij traditiegetrouw het broedseizoen af en begroeten we de herfst. In twee rondes zijn alle ruim 70 vogelhokjes weer winterklaar gemaakt. Oud nestmateriaal eruit, de bezem erdoor en soms hier en daar een nieuw schroefje. Tijdens het schoonmaken van de hokjes wordt direct via de app het aantal nesten ingebracht. Helaas werkte de app bij 2 van 3 bestuursleden niet deze ochtend, zo had Sjoerd ook in de middag nog een mooi taakje om de nestresultaten in te voeren. Het begon middags toch net te regenen, dat scheelt weer.

Matthijs en Pieter pakten de hokjes in het buitengebied en belanden als eerste adres bij de familie Posseth. En zoals een goed melkboer betaamt, zaten we gelijk aan de koffie met een heerlijk stuk koek. Het suddervlees stond al heerlijk te pruttelen en ook Jan pruttelde heerlijk door. Spannende verhalen over de commando’s, zijn vele ritten met de vrachtauto naar Rusland, Roemenië, Joegoslavië en zelfs India met hulpgoederen, het klonk als een spannend jongens boek waar geen eind aan kwam. Rond de klok van elf uur moesten we dan toch maar de ladder op, want op deze manier zouden we de aftrap bij SSS niet halen.

Meino (nog altijd met staart) voegde zich bij de andere 3 jeugdige vogelwachters met staart en Sjoerd ging op pad met de andere 2 stoere kerels. Als ervaren apen klommen de heren en dames in rap tempo de ladder op om met spanning weer een vogelhokje te openen en te kijken wat erin zat. Veelal prachtige bouwwerken en af en toe zelf nog een aantal niet uitgekomen eitjes of gestorven jonge vogeltjes. Gelukkig was het merendeel weer bewoond en werd deze lente weer dankbaar gebruik gemaakt van de hokjes die Bertus en Bauke onder andere in elkaar hebben getimmerd.

Naast de vogelhokjes hebben we binnenkort nog een leuke klus te klaren, dan zullen de gaten in de zwaluwwand weer zorgvuldig worden gestopt zodat de vele oeverzwaluwen die deze zomer voor het eerst hebben gebroed in onze nieuwe zwaluwwand ook komend voorjaar weer af en aan zullen vliegen nabij Nij Andringastate.

Share Button
Jeugd / Verslagen 0 Reacties

Gerelateerde berichten

Reacties